Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

PROTESTANTSKA HRIŠĆANSKA ZAJEDNICA NA CROSS.TV

TRENUTNO PROPOVEDAMO
Protestantska Hrišćanska zajednica - PHZ Novi Sad

Serija propovedi pod naslovom "Teška pitanja - teški odgovori".

Serija "Teška pitanja, teški odgovori", postavlja pitanja koje muče sve nas - pitanja depresije, smrti, patnje, novca, i traži Biblijske odgovore na ta pitanja.

U okviru serije smo obradili i knjigu Apostola Jakova. Koje odgovore daje Sveto pismo na ova životna pitanja?


Serija propovedi pod naslovom "Teška pitanja - teški odgovori"


Ziveti sa frustracijom

Poslušajte seriju propovedi "Živeti sa frustracijom"

Život pred nas postavlja pitanja - živeti sa iskustvom tuge, razočarenja, gubitka voljene osobe... izboriti se sa frustracijom, konfliktom... kako graditi odnose - na poslu, brak, prijateljstvo... Životna pitanja. Ako postavljate takva i slična pitanja, dobrodošli ste na sastanke naše crkve, svake nedelje u 17 i 19 časova. Verujemo da će mo vam dati pravi odgovor.

Frustriranost, bes, nervoza, konflikti su sastavni deo života. Ne želimo ih, ali živimo sa njima. Ona su toliko deo našeg života, da je jedna od prvih knjiga Novog zaveta, poslanica Galatima, nastala kao plod frustriranosti Apostola Pavla. Kako se on nosio sa izdajom, konfliktom, sa time da mu je ugroženo delo u koje je uložio sebe...

Poslušajte seriju propovedi "Živeti sa frustracijom"

Brak ili mrak

Serija propovedi: Brak ili mrak

Brak ili mrak? Mnogi doživljavaju brak krao mračno iskustvo. Istražite ovo pitanje. Mi tvrdimo da je istina o braku mnogo više od našeg iskustva...

Propovednik je pastor crkve Beređi Dušan - Bera, a neka od tema o kojima je govorio su: Vernost- da li Bibliju treba ponovo napisati?, Umetnost svađanja, Seks – zar se o tome u crkvi propoveda?...

Poslušajte seriju propovedi "Brak ili mrak"

Ka Hristu

Serija propovedi: Ka Hristu

Serija Ka Hristu, zasnovana na poslanici Apostola Pavla Kološanima, propovedana je u Protestantskoj Hrišćanskoj zajednici, u periodu - jesen 2010 - proleće 2011. Serija je nazvana "Ka Hristu" kao odgovor na situaciju u našoj crkvi (a i Ev. crkvi u Srbiji) a to je da se crkva udaljla od svojih evanđeoskih korena - koje su krst Hristov zamenila psihilogijom, mareketingom, teologiziranjem. Ne lošim stvarima, naprotiv odličnim stvarima, ali kod mnogih je zamenjena slika Hrista sa slikom nečeg drugog.

Apostol Pavle je rekao „nisam među vama želeo da znam ništa drugo osim Hrista i to razapetog, Judejima sablazan...“ ne da nije znao, mogao, nego nije želeo da zna ništa više, je Hristos je sila na spasenje svakog koji veruje. Cilj vere je Isus Hristos i to razapet. Ka tom cilju ide poslanica Kološanima a i ova serija.

Propovednik je Beređi Dušan Bera ali su i propovedali i drugi propovednici iz PHZ-a

Poslušajte seriju propovedi "Ka Hristu"

Hristos, vise od religije

Serija propovedi: Hristos, više od religije

Evanđelje po Jovanu je četvrto Evanđelje novozavetnog kanona, specifično i po stilu i po poruci. Za razliku od prva tri evanđelja koja prikazuju istorijsku sliku Isusa, Apostol Jovan se skoncentrisao na teološku sliku Isusa kao živog Boga, Logosa, Reči kroz koju je sve nastalo...

Seriju propovedi smo naslovili: Isus Hristos - više od religioznosti!. Apostol Jovan u evanđelju prikazuje život koji je više od praznih pravila, želimo razmisliti o osnovama takvog života.

Serija propovedi je planirana za period proleće 2012. godine, na redovnim bogosluženjima Protestantske Hrišćanske Zajednice. Sastavni deo ove serije propovedi jeste i učestvovanje u kućnim grupama. Pred svaku od propovedi kućne grupe PHZ-a diskustuju na tekst koji će se propovedati u nedelju.

Poslušajte seriju propovedi "Hristos, više od religije"

Vera na delu

Serija propovedi: Vera na delu

Svake nedelje, u toku jeseni-zime 2011, u Protestantskoj Hrišćanskoj Zajednici propovedana je serija propovedi Vera na delu. Inspiracija za ovu seriju jeste Knjiga Jošue sina Navinovog (Isusa sina Novinovog), knjiga iz Starog zaveta.

Ova knjiga opisuje posebno vreme u životu Božijeg naroda, Izrailja, vreme osvajanja Obećane zemlje. Vreme kada je Božiji narod morao da deluje u veri. Pozivamo vas da zajedno rastemo u veri i pouzdanju u Boga, posmatrajći ovaj poseban period opisan u Svetom pismu.

Poslušajte seriju propovedi "Vera na delu"