Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

Nedeljna bogosluženja

Splet poruke, muzike i molitve
Protestantska Hrišćanska zajednica - PHZ Novi Sad

Naša nedeljna bogosluženja predstavljaju splet pouke iz Svetog pisma, muzike (slavljenja Boga) i molitve.

Kao crkva, verujemo da je odnos sa Bogom inspirativan i da je prirodna reakcija na taj odnos pesma i slavljenje. Iz tog razloga naše službe i aktivnosti su uvek propraćene muzikom. Molitve su neposredne, spontane i izgovorene u formi razgovora.

Verujemo da je Sveto pismo od Boga nadahnuto, i da vernici treba da vode svoj život prema preporukama koje se u njemu nalaze. Zato su naše propovedi zasnovane na Svetom pismu (Reči Božijoj). U svom stilu propovedanja trudimo se da govorimo jednostavni, govorni i savremeni srpski jezik. Poruke propovedi su, zasnovane na Svetom pismu, i nude odgovore na pitanja koje muče savremenog čoveka – odnosi, porodica, brak, praktična vera...

Sastanci crkve tj. bogosluženja se održavaju nedeljom u dva termina:

17 časova: Porodična služba. U toku ovog sastanka se održava veronauk za decu i tinejdžere, kao posebni sastanci prilagođene njima uz vođstvo iskusnih učitelja i učiteljica. Za to vreme roditelji su slobodni da uživaju u bogosluženju.

19 časova: Služba prilagođena mladima. Muzički stil i izbor pesama je savremen, i slavljenje vodi ceo muzički bend. Način na koji se propoveda je takođe zasnovan na Svetom pismu, ali prilagođen potrebama mladih.

U letnjem periodu službe se spajaju u jednu zajedničku u terminu od 18 časova.

Dobro došli!